Trebinje: Crni mačor već tri godine ne silazi sa krova

Više od tri godine na krovu jedne kuće u centru Trebinja živi mačak koji odatle ne silazi.

Dešavalo se da ga vatrogasci spuste sa krova, ali se on vraćao na svoje mesto.

Građani kažu da je crni mačor postao atrakcija i miljenik svih prolaznika koji mu povremeno bacaju hranu. Nada Vico, zaposlena u blizini, redovno ga hrani.

Milojka Setenčić, zaposlena preko puta kuće na kojoj živi mačak, kaže da crnog mačora svakodnevno posmatraju kako šeta po krovu, ali da nikada nije sišao sa njega.

"Svako jutro oko sedam časova dođe do kraja krova i tu čeka gospođu Nadu koja ga hrani", navodi Milojka.

Komandir Vatrogasne jedinice Trebinje Danko Vuković ističe da su vatrogasci nekoliko puta pokušavali da mačka spuste sa krova, ali da se on odmah potom vraćao, tako da su "digli ruke od njega" i shvatili da mačor ne želi da ga uznemiravaju.

Stanovnici ovog naselja kažu da, budući da se pored kuće na kojoj mačak živi nalaze restoran, kafići i kiosci, on nikada nije gladan, a da i ne jede baš sve što mu se daje. Dodaju da mačora često posećuju i mace, ali da se one ne zadržavaju na ovom kosom krovu.

  • w

    16.10.2016 19:31
    trebinje je jedno od ludjih mesta koje sam posetio,kao i mestani,duhoviti i opusteni-pa tako i macak
  • cile

    16.10.2016 12:48
    pa zna macak sta su hercegovci zato je i pobegao na krov nece da se mesa sa njima

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.