TripAdvisor neće prodavati karte za lokacije gde se muče životinje

Jedan od nejvećih svetskih sajtova namenjenih turistima, TripAdvisor odlučio je da stane na stranu dobrobiti životinja i prestane sa prodajom karata za turističke aktrakcije širom sveta u kojima se zlostavljaju životinje.

TripAdvisor vas tera da još jednom razmislite kako ćete provesti svoj odmor.

Umesto da idete da plivate sa delfinima, jašete slonove ili mazite bebe tigra, ovaj sajt predložiće vam da radite nešto drugo.

"TripAdvisor ima novu politiku koja podrazumeva edukaciju klijenata i poboljšanje uslova u kojima životinje žive. Zalagaćemo se za podizanje standarda kada je reč o zdravlju i sigurnosti životinja koje žive u zemljama gde ovi zakoni nisu baš najbolje regulisani", rekao je Stiven Kaufer, direktor TripAdvisor-a.

On je naveo da će se ovaj sajt zalagati za popularizaciju destinacija koje se dugo zalažu za dobrobit životinja.

Do 2017. godine na ovom sajtu naći će se i ikonica u obliku šapice pored destinacija za ljubitelje životinja. Klikom na šapicu moći ćete da saznate više informacija o tom mestu koje će stizati sa sajta organizacije PETA.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.