VIDEO: Pas godinama raznosi novine komšijama

Većina vlasnika pasa svoje ljubimce ujutru vodi u šetnju, ali zlatni retriver Kvinsi iz Kolorada ujutru ima preča posla - da raznese komšijama novine. I tako već 11 godina.
Kvinsi je drugi retriver u porodici Pola Goldona koji je naučen da komšijama raznosi novine do kućnog praga, pa stanovnici jednog kvarta u Bolderu u državi Kolorado već više od dve decenije novine dobijaju od psa.
 
Tehnički, novine su dostavljene do svojih vlasnika i pre nego što Kvinsi ujutru prione na posao. One su ostavljene u sandučiće kraj puta ili ih raznosač baci na početak dvorišta. Međutim, kako su kuće nekada i više desetina metara udaljene od puta, ovaj zlatni retriver pomaže ljudima da se ujutru ne muče i novine zateknu na kućnom pragu.
 
Posebno im olakšava tokom zime, kada sneg prekrije novine bačene u dvorište. A upravo takvi uslovi poslastica su za Kvinsija koji tada otkopava novine u snegu.
 

Teme

Psi
  • miki

    29.01.2017 14:44
    Mi smo davno (1935) u porodici imali žutog,, povećeg psa (zvao se Trefi)koji nas je toliko zaduzio da smo mu podigli spomenik u basti. Trefi je imao naviku da noću odlazi od kuće i da nam ujutro pred vratima osvane polovina slanine, cela šunka itd. On to nije jeo pa ostavio ,samo su postojali tragovi zuba kako je nosio. Vrhunac je bio kad nam je ujutro ispred vrata osvanuo čabar pun masti. Tada smo pitali po komšiluku da li kome nešto fali od toga ali se niko nije javio. Čarolija se sporadično dešavala sve dok Trefi nije ostario. Nama mladjima je ostala ova priča i mesto gde je sahranjen za podsećanje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Italija zabranjuje jogu sa štencima

Italijansko ministarstvo zdravlja zabranilo je časove joge sa štencima, rekavši da bi u njoj trebalo da učestvuju samo odrasli psi kako bi se zaštitilo zdravlje životinja, kao i sigurnost polaznika.

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.