Prva beba panda rođena u Francuskoj proslavila rođendan

Prvo mladunče pande rođeno u Francuskoj, Juan Meng, proslavilo je prvi rođendan uz tortu napravljenu od bambusa, meda, jabuka, pomorandži, jagoda i limuna.
Juan Meng ima oko 30 kilograma i nedavno je počeo da jede bambus, ali i dalje uzima mleko od svoje majke Huan Huan.
 
Povodom proslave rođendana pande, ulaz u Zoološki vrt u Bovalu, južno od Pariza, besplatan je za sve posetioce koji su rođeni 4. avgusta.
 
Huan Huan je veštački oplođena semenom partnera Juan Džija, a obe pande su u Bovalu na desetogodišnjoj pozajmici iz Kine.
 
U Evropi džinovske pande trenutno imaju Austrija, Velika Britanija, Belgija, Francuska, Nemačka, Holandija, Španija i Finska.
 
Prva dama Francuske Brižit Makron, koju smatraju "kumom" pande, nije prisustvovala današnjoj proslavi. Ona je u dva navrata posetila mladunče pande.
 
Brižit Makron je objavila ime pande na ceremoniji u decembru u Zoološkom vrtu u Bovalu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Italija zabranjuje jogu sa štencima

Italijansko ministarstvo zdravlja zabranilo je časove joge sa štencima, rekavši da bi u njoj trebalo da učestvuju samo odrasli psi kako bi se zaštitilo zdravlje životinja, kao i sigurnost polaznika.

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.