Pas upucao vlasnika tokom lova

Čarli je i dalje dobar pas, kaže njegov vlasnik Soni Teks Giligan, tek nekoliko dana nakon što ga je njegov mešanac upucao iz sačmare tokom lova.
Giligan, koji živi u okrugu Donja Ana u Novom Meksiku, objasnio je za Las Krusis san njuz kako ga je Čarli, njegov 60 kilograma težak mešanac, upucao kada je išao u lov na zečeve.
 
Dok je vozio svoj pik-ap u vozilu sa njim bila su i njegova tri psa, Skuter, Kauboj i, već poznati "lak na obaraču" Čarli. "Zaglavila mu se šapa na obaraču, pa sam se nagnuo da mu je sklonim, ali je skliznuo sa sedišta i povukao oroz. Bila je slučajna nesreća", kaže Giligan.
 
Pucanj iz sačmare, koja je stajala na zadnjem sedištu, prošao je kroz sedište i pogodio ga u leđa, polomivši nekoliko rebara i uzrokujući još dosta ozbiljnih povreda. Srećom, drugom rukom uspeo je da dohvati telefon i pozove hitnu pomoć, koja ga je helikopterom prevezla u bolnicu.
 
Prošao je kroz nekoliko operacija i neko vreme bio u kritičnom stanju, ali lekari misle da će se potpuno oporaviti. U izjavi za medije, u šali se požalio da su Čarli, Skuter i Kauboj posle nesreće poslati u „zatvor“ – lokalni centar za zbrinjavanje životinja.
 
"Jadni Čarli, dobar je pas. Šerif mi je kasnije rekao da su samo sa Kaubojem imali problema. Druga dvojica su bili dobri. Čarli je gazda, ali je nežan", navodi Giligan.
  • Drum

    03.11.2018 00:03
    Pa i ovaj lovac je debil. Pušku je stavio kod pasa i to napunjenu.

    Nisam lovac, ali moj dobar drugar jeste i kaže mi da pušku nikada ne ostavljaš napunjenu, naročito ne u autu ili tamo gde je ostavljaš kod kuće. A kada je i napunjena, okačena o rame ili u ruci, obavezno zakočena dok nema nameru da puca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.