VIDEO: Rus živi s vukom u jednosobnom stanu

Ivan L. iz Rusije je postao toliko vezan za vuka kojeg je usvojio kada je bio mladunče da je, kad je morao da napusti svoj dom i useli se u stan u velikom gradu Volgogradu, poveo vuka sa sobom.
Ivan i njegova ćerka dele svoj dom sa Grejom, odraslim divljim vukom, već nekoliko godina. Bilo im je lakše kada su živeli u Astrahanu, ali su se stvari zakomplikovale kada su morali da se usele u jednosoban stan na prvom spratu devetospratnice u Volgogradu.
 
Uprkos mnogim izazovima, uspeli su da zadrže svog ljubimca, a Ivan kaže da ne bi mogao da zamisli život bez njega. On je rekao da je ovog neobičnog ljubimca upoznao pre nekoliko godina, kada je pozvan u lov u Astrahanu. U jednom trenutku lovci su pratili svoje lovačke pse dublje u šumu, a Ivan je ostao sam. Tada su dva mladunčeta vuka izašla pred njega iz grmlja.
 
Priseća se da je stajao tamo i gledao u njih, nesiguran kako da reaguje. Na sreću, jedno mladunče je preuzelo inicijativu i prišlo mu. Kada se približilo, Ivan se sagnuo da ga pozdravi i mladunče je počelo da mu liže ruku. On tvrdi da je bio upoznat s osnovama komunikacije sa životinjama i znao je da dva mladunčeta traže njegovu pomoć. Ivan je poveo oba vuka sa sobom u Astraham, ali nije mogao da ih zadrži oba, tako da je jedno mladunče dao svom prijatelju koji je živeo na selu, a za sebe je zadržao ono koje mu je polizalo ruku.
 
Nažalost, Grejev brat se nije adaptirao domaćem životu. Krao je piliće i maltretirao stoku, a kad je to dosadilo Ivanovom prijatelju, rešio ga se. Ivan nije rekao da li je vuk oteran ili ubijen.
 
S druge strane, Grej se navikao na život među ljudima, u malom apartmanu. Ivan i njegov vuk spavaju u istom krevetu, izlaze u šetnje i sve funkcioniše u najboljem redu.
 
Kada su se on i njegova ćerka preselili u Volgograd, stan je bio jedva dovoljno veliki za njih dvoje, a kamoli za velikog vuka, ali ostaviti ljubimca nije bila opcija. Kako bi olakšali život Greju, pretvorili su balkon u kavez za njega.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.