Zoo vrt: Morali smo da ubijemo snežnog leoparda

Britanski zoološki vrt stao je u odbranu svoje odluke da ubije snežnog leoparda, koji je pobegao iz kaveza dok su vrata bila otvorena, navodeći da "nije imao drugi izbor u interesu javne bezbednosti".
Leopard Margaš, star osam godina, ubijen je kada je pobegao iz kaveza 23. oktobra.
 
U saopštenju zoološkog vrta "Dudley Zoo" povodom "neverovatno tužnog incidenta", direktor Derek Gruv istakao je da je leopard bio blizu obližnje šume i da je padao mrak, a da je veterinar mislio da omamljujuća strela nije bezbedna opcija.
 
Zoološki vrt dodaje da je bezbednost ponovo procenjena posle incidenta.
 
Snežni leopardi nastanjuju krajeve južne i centralne Azije, a pripadaju ugroženoj vrsti životinja.
  • JS

    03.12.2018 14:13
    Ubice..
    Bili i ostali.. Pored tolike moderne medicine, mehanike, tehnologije, vi ubijete tako retku zivotionju, zivotinje jedne.. I to samo zato sto mu bilo muka od vasih kaveza..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.