Selidba oko 300 krokodila zbog turista

U indijskoj državi Gudžarat započelo je prebacivanje oko 300 krokodila iz jezera koje se nalazi u neposrednoj blizini najvećeg spomenika na svetu posvećenom heroju indijske borbe za nezavisnost Sardara Valabhaja Patela.
Selidba oko 300 krokodila zbog turista
Foto: Pixabay
Patelova statua visoka je oko 182 metra i otkrivena je u oktobru prošle godine. Spomenik se nalazi na oko 200 kilometara od Ahmedabada, najvećeg grada u Gudžaratu. Do spomenika poznatog i po imenu "Statua jedinstva" nema železničke linije i brojni turisti dolaze u posetu autobusima.
 
Zvaničnik lokalne šumarske službe Anurada Sahu rekao je da su dobili instrukcije da prebace životinje iz bezbednosnih razloga zbog povećanog priliva turista.
 
Životinje od kojih su neke duge oko tri metra namamljene su u metalne kaveze i prebačene u druge delove države Gudžarat.
 
Međutim, aktivisti za zaštitu života u divljini protive se planu prebacivanja krokodila iz jezera.
 
Zvaničnik naučnog centra u Gudžaratu Džitendra Gavali rekao je da se odlukom o preseljenju krokodila krši Zakon o zaštiti divljih životinja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.