VIDEO: Njujork ponovo ima svoj muzej pasa, ali psi u njega ne smeju

Bronzane statue, ulja na platnu i mnoštvo činjenica koje možda niste znali o terijerima, buldozima i čivavama... Njujork ponovo ima svoj muzej pasa, ali pristup u njega četvoronožni kućni ljubimci - nemaju.

Osnovan je 1982. godine, a nakon tri decenije gostovanja u Sent Luisu, muzej se ponovno otvara u Njujorku i poseduje jednu od najvećih umetničkih kolekcija u svetu posvećenu psima.

Iako će vas u obilazak muzeja povesti virtuelni pas vodič, u muzej ne smete dovesti svog kućnog ljubimca.

Uprava muzeja poziva posetioce na posebnu izložbu pod nazivom "For the Love of All Things Dog" (Za ljubav pseću), koja će se fokusirati na dela iz 19. veka, odnosno vreme kada su psi imali uvažen društveni status pa su njihovi vlasnici naručivali njihove portrete.

Među brojnim umetnicima poznatim po portretisanju i slikanju pasa čija su dela izložena u muzeju zastupljeni su Edvin Landsir, Mod Erl i Artur Vordl. Posetioci mogu videti i dela savremenih umetnika poput apstraktnih prikaza pasa meksičkog slikara Alfreda Garsije Agilara i fotografije pasa njegovog sunarodnika Vilijama Vegmana.

Uz umetnička dela, posjetioci izložbe moći će da vide i eksponate poput antičkih psećih ogrlica koje objašnjavaju ulogu i društveni značaj pasa u to doba.

Ako vas put nanese u Njujork, trebalo bi da znate da je muzej smešten samo nekoliko blokova od zgrade Empajer Stejt na Menhetnu i da ulaz za odrasle košta 15 dolara. Ponedeljkom je muzej zatvoren.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.