Pokušao da prokrijumčari ugroženu vrstu orangutana

Ruski državljanin uhapšen je na Baliju pod sumnjom da je hteo da prokrijumčari mladog Tapanuli orangutana iz Indonezije.
Dvogodišnji mužjak je pronađen u pletenoj korpi kada je Andrei Zestkov zaustavljen na sigurnosnom pregledu na aerodromu Denpasar u petak uveče. Zestkov je policiji rekao da mu je orangutana dao prijatelj koji ga je kupio za 3.000 dolara. 
 
Orangutani su zaštićena vrsta, a Zestkovu preti petogodišnja kazna zatvora ukoliko bude osuđen.
 
Rus je imao injekcije i lekove u torbi, a pronađeno je i nekoliko guštera.
 
Zestkov tvrdi da ga je prijatelj Rus uverio da je dozvoljeno poneti orangutana u Rusiju i čivati ga kao ljubimca. O životinji se sada brine Agencija za zaštitu prirodnih resursa na Baliju.
 
Tapanuli orangutan živi u izolovanim šumama Sumatre i najugroženija je vrsta velikog majmuna na svetu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.