Australija otrovnim kobasicama ubija milion divljih mačaka

Australijska vlada počela je da postavlja otrovne kobasice na više od hiljadu hektara zemlje u pokušaju da ubije milion divljih mačaka.
Ovo je samo jedna od taktika koju Australija koristi kao deo plana da ubije dva miliona divljih mačaka do 2020. godine kako bi zaštitila autohtone vrste. Brojne divlje mačke takođe su zarobili i ubili vladini zvaničnici.
 
Nakon što pojedu otrovne kobasice, mačke uginu u roku od 15 minuta, navodi se u izveštaju "Njujork tajmsa". Kobasice su inače napravljene od mesa kengura, piletine, bilja, začina i otrova. Distribucija otrovnih kobasica počela je širom Australije, a plan je da se na svaki kilometar postavi po 50 kobasica.
 
Doktor Dejv Algar koji je radio na razvoju otrova kaže kako je koristio svoje mačke da probaju kobasice pre nego što je dodao otrov u njih.
 
Otkako su ih prvi put uvezli evropski doseljenici u Australiju, divlje mačke su uzrokovale izumiranje oko 20 vrsta australijskih sisara. Prema podacima organizacija koje se bave zaštitom ugroženih vrsta životinja, divlje mačke čine najveću pretnju australijskim izvornim vrstama.
 
"Morali smo da donesemo ovu odluku kako bismo spasili životinje koje volimo i koje nas definišu kao naciju", rekao je Gregori Endrjuz, nacionalni komesar za ugrožene vrste u Australiji.
  • frrrrrr

    30.04.2019 11:13
    Zlocin. Sta god da je razlog, postoji humaniji nacin. Sta je sa hemijskom kastracijom? Zar nije moglo umesto otrova da se u kobasice plasira nesto za sterilizaciju? Covek je najveci zlotvor na planeti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.