Ubijen medvedić koji je previše verovao ljudima

Mladunče mrkog medveda ubijeno je jer je počelo previše prijateljski da se ponaša s ljudima.
Posetioci Scoggins Valley Parka u američkom Vašingtonu često su medvedića hranili i s njim pozirali za selfije, a to se nastavilo i nakon što je uprava parka izričito zamolila da to ne rade. 
 
Budući da se medvedić previše opustio u ljudskom društvu, na kraju je morao da bude ubijen jer je, kako su objasnili iz parka, to povećalo opasnost od toga da napadne ljude. 
 
Pre nego što su pribegli eutanaziji, radnici parka su pokušali mladunče teško 45 kilograma da presele u drugi deo parka, dalje od posetilaca, ali on se već narednog dana vratio jer je navikao da mu posetioci parka ostavljaju velike količine hrane. Kako piše Lad Bible, nije ni pokušavao da pobegne kad su mu se radnici parka približili. 
 
"Ovo je klasični primer zašto upozoravamo ljude da ne hrane divlje životinje. One su savršeno sposobne da same pronađu hranu. Iako imate dobre namere, nikad ih ne smete hraniti. Ovaj medved se previše navikao na ljude i tako ih ugrozio, zato smo morali da ga uklonimo", objasnio je biolog Kurt Lajsens. 
 
  • Gordana

    22.06.2019 13:24
    Ljudski otpad
    Najveća životinja, okrutnog uma, bezdušna spodoba, zločinačkih namjera, štetočina i otpad, parazit, najgora vrsta na ovoj planeti je tzv. čovjek sa malim č jer nije zaslužio ova divna bića, ovu planetu i svu njenu ljepotu koji iz dana u dan devastira, razara, istrebljuje... žalosno koliko stvorenja strada od ljudske ruke i kako napretkom tehnologije, izumire ljudskost, humanost, jednostavno nestaje ČOVJEK. Nadam se nekoj boljoj,plemenitoj vrsti u budućnosti....
  • Vladimir

    22.06.2019 12:22
    Potpuno mi je jasno da se medved morao ukloniti. Meče od 45kg sutra će biti meče od 80kg, koje će čoveka koji mu se ne dopadne udariti kao što bi udarilo drugo meče iz istog legla. A u svakodnevnoj interakciji sa ljudima, to će se sigurno kad-tad desiti, jer medved ne ume da kaže: "hej nerviraš me, odmakni se".
    Samo što će to njegovo "informisanje" čoveka da ubije.
    Jedino mi nije jasno kako nije mogao da se ponudi nekom zoo vrtu.
    U svakom slučaju, tipična priča šta se dešava kada "glas javnosti" misli da je pametniji od profesionalaca.
  • Nejasan tekst

    21.06.2019 20:03
    Pa nije objašnjeno kako je to ugrozio ljude tako što se previše navikao na njih. Valjda se očekuje da su čitaoci kreteni koji ni ne očekuju da razumeju članak.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.