Nova vrsta pauka nazvana po poznatom modnom kreatoru

Jedna novootkrivena vrsta pauka-skakača dobila je ime po nedavno preminulom modnom kreatoru Karlu Lagerfeldu.
Grupa arahnologa iz Muzeja Kvinslend identifikovala je pet novih vrsta malih paukova - skakača veličine zrna pirinča.
 
Jedan od istraživača Danilo Harms kaže da je pauk koji je nazvan Karl Lagerfeld izgledao tako da je naučnike podsetio na čuvenog modnog dizajnera.
 
"To je crno-beli pauk za kojeg smo odmah pomislili da izgleda kao Karl Lagerfeld zbog njegovog specifičnog izgleda, jer je pauk imao ogromne crne oči, što nas je podsetilo na sunčane naočare, i crno-bele prednje noge koje su podsetile na Lagerfeldov okovratnik", rekao je on.
 
Više od 70 procenata australijskih paukova i dalje nije klasifikovano. Negde oko 3.500 vrsta australijskih paukova je klasifikovano, ali naučnici veruju da će taj broj narasti na oko 10.000 vrsta.
 
Pauci-skakači su među najlepšim paucima u Australiji, ali malo se zna o njihovoj raznolikosti i klasifikaciji.
 
"Ti mali pauci brzo osvajaju srca javnosti i prirodnjaka", kaže Barbara Baer, jedna od članica tima koji je otkrio "Karla Lagerfelda".
 
Četiri od pet novih vrsta su iz Kvinslenda, a jedan je iz Novog Južnog Velsa. Izrazito su mali, samo nekoliko milimetara dužine i vrlo ih je teško uočiti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.