Gej pingvini u berlinskom zoo vrtu usvojili jaje

U Berlinu je pre dve nedelje održana Parada ponosa na kojoj su učestvovale desetine hiljada ljudi, ali jedan muški par posebno izaziva pažnju javnosti i danas...
Gej pingvini u berlinskom zoo vrtu usvojili jaje
Foto: Pixabay
Par mužjaka kraljevskih pingvina u berlinskom zoo vrtu ispunjava dugotrajnu ambiciju - oni žele da postanu roditelji, te su usvojili jaje koje je odbacila njegova majka. Skiper i Ping su i ranije pokazali svoje instinkte za negovanjem potomstva, tako što su, umesto da leže na jajima, koristili kamenje ili čak ribe, kaže portparol zoo vrta.
 
Prvi susret sa pravim jajetom su imali prošlog meseca kada je ženka kraljevskog pingvina odbacila svoje jaje i njih dvojica su odmah skočili na priliku.
 
Čuvari zoo vrta su stavili pred muški par jaje i pingvini su momentalno znali šta ima je činiti. To ne treba da čudi, jer u divljini, tradicionalni parovi pingvina inače dele obaveze oko inkubacije.
 
"Oni su u istopolnoj vezi. I pokazali su normalno ponašanje oko uzgoja potomstva. Ali do sada nisu imali jaje, pa su koristili zamenu poput kamena, da bi zadovoljili potrebu za negovanjem. To se dosta često dešava kod pingvina koji žive u zatočeništvu, ali i u prirodi, ukoliko nemaju adekvatnog partnera za parenje. Siguran sam da će biti odlični roditelji, s obzirom kako se sada ponašaju", kazao je Norbert Kamel, čuvar u zoo vrtu.
  • Bor Boranin

    11.09.2019 09:52
    GEJ PAROVI SU SLIČNI?
    Ови геј пингвини копирају Ану и Милицу. Други пар је напреднији имају наследника, а пингвини чекаће изгледа да је јаје сурогат?
  • @Ludi milojko

    11.08.2019 10:03
    Uvek je prava mala zivotna poslastica homofobu us.ati dan :)
  • haha

    10.08.2019 19:00
    Isto kao ova naša i njena partnerka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.