Krokodil Fidela Kastra ugrizao muškarca za ruku u Švedskoj

Jedan muškarac je hospitalizovan nakon što ga je ugrizao krokodil koji je nekada pripadao pokojnom kubanskom vođi Fidelu Kastru.
Krokodil Fidela Kastra ugrizao muškarca za ruku u Švedskoj
Foto: Pixabay
Povređeni muškarac prisustvovao je tzv. zabavi rakova, tradicionalnoj švedskoj proslavi koja se održava u akvarijumu Skansen u Stokholmu, kada ga je ugrizao krokodil za ruku.
 
"Prebacio je ruku preko staklene pregrade, visoke blizu dva metra. Jedan od krokodila je to video i došao, samo je skočio i uhvatio muškarca za ruku. Srećom, na zabavi su bila tri lekara pa su se pobrinuli za njega i zaustavili krv", rekao je za CNN Jonas Vahlstrom, vlasnik akvarijuma Skansen.
 
Muškarac je ubrzo prevezen u bolnicu, a ispostavilo se da je zadobio povrede donjeg dela ruke i šake.
 
"Krokodil je pustio ruku muškarca nakon deset sekundi", dodao je Vahlstrom.
 
Ovaj gmizavac je jedan od dva kubanska krokodila koje je Kastro 1970. godine poklonio jednom ruskom astronautu. Astronaut je životinje odneo u Moskvu, a na kraju ih je Vahlstrom doveo u Švedsku.
 
Osim ova dva primerka, u navedenom akvarijumu se uzgajaju mnogi kubanski krokodili otkako su stigli 1981. godine. Smatra se da su kubanski krokodili kritično ugrožena vrsta.
 
"Akvarijum Skansen preduzima konkretne radnje kako bi se ubuduće sprečilo da se ovako nešto ponovi. Naše misli su s muškarcem i njegovom porodicom, koji su pogođeni ovom nesrećom", navedeno je u izjavi uprave Skansena.
 
Portparolka policije u Stokholmu rekla je za CNN da policija istražuje incident.
  • Marijana

    22.08.2019 14:26
    Ko ga ....,kad gura ruke tamo gde ne treba.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.