VIDEO: Spasila koalu od požara

Jedna Australijanka spasila je koalu iz požara u šumi kod Long Fleta, u Novom Južnom Velsu.
Ona je, kako prenose mediji, primetila da je koala na drvetu blokirana požarom u šumi, i odmah pritrčala kako bi životinju spasila sigurne smrti. Umotala je koalu u svoju košulju, a zatim je posula vodom.
 
Koala je prebačena u bolnicu za životinje i trenutno je njeno stanje kritično jer je ima brojne opekotine, a čak su joj i šape u potpunosti izgorele.
 
WWF, organizacija za zaštitu životinja, navela je da je u požarima u Australiji do sada uginulo oko 350 koala i da je uništen veliki deo njihovog prirodnog staništa.
 
Gust dim od okolnih poljskih požara prekrio je i Sidnej i okolinu, a požari su uništili 577 kuća u Novom Južnom Velsu tokom sezone požara. Ova sezona tek dostiže vrhunac jer na južnoj hemisferi sada počinje leto, ali je ove godine počelo rano jer je zima u Australiji bila topla i suva.
 
  • Nn

    22.11.2019 21:53
    B R A V O!!
  • Skretničar

    21.11.2019 21:38
    Njeno ime je Toni Doherty. I hvala joj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.