VIDEO: Krokodil godinama živi s gumom oko vrata, novčana nagrada onom ko je skine

Četiri metra dugačak krokodil gotovo četiri godine živi u Indoneziji s gumom oko vrata.
Iako indonežanske vlasti nude novčanu nagradu onome ko tu gumu skine s njegovog vrata i preživi, mnogi se ne usuđuju jer to nije nimalo lak posao.
 
Krokodil je prvi put uočen 2016. godine u reci u Centralnom Sulaveziju, ali još niko nije uspeo da pomogne ovoj ugroženoj životinji. Na poslednjem video snimku vidi se kako krokodil teško diše, što je izazvalo zabrinutost da ga guma polako ubija.
 
Iznos nagrade nije objavljen, ali je tamošnja agencija za zaštitu prirode naglasila da u pomoć ne zove amatere. 
 
"Njih molimo da ne prilaze krokodilu i ne uznemiravaju ga. Potrebne su nam osobe s iskustvom u spasavanju životinja u divljini", rekao je Hasmuni Hasmar, šef agencije.
 
  • Nada

    02.02.2020 10:18
    ???
    Pa zar ne mogu da ga omame uspavljujucim strelicama i iseku tu gumu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.