VIDEO: Manje turista na Tajlandu zbog virusa korona, stotine gladnih majmuna bore se na ulicama oko hrane

Nakon pojave virusa korona broj turista, koji obično hrane majmune, drastično se smanjio na Tajlandu, a meštani jednog grada svedočili su okrutnoj borbi gladnih majmuna.
U početku se vidi kako majmuni trče dok, kako izgleda, traže hranu. Odjednom, njihovi krici se dramatično pojačavaju dok gomila lovi jednog majmuna koji je pronašao bananu. Jedni su skočili na njega u pokušaju da je otmu, dok su se drugi svađali oko hrane. Čak su i meštani, koji su navikli da viđaju majmune po ulicama, bili šokirani njihovim ponašanjem.
 
Sasaluk Ratanačai snimila je ovu dramatičnu scenu ispred prodavnice u kojoj radi.
 
"Više su ličili na divlje pse nego na majmune. Poludeli su za jednim komadom hrane. Nikada ih nisam videla tako agresivne. Mislim da su majmuni bili jako, jako gladni. Ovde je obično puno turista koji hrane majmune, ali sada ih nema toliko zbog virusa korona", kaže ona.
 
 
Lopburi je dom hiljadama divljih majmuna koji lutaju ulicama i zgradama. Mnogi žive u temeljima drevnih budističkih hramova grada. Grad je podeljen između majmuna koji žive u hramovima i onih koji žive u gradu, navodi se u izveštaju "Bangkok Posta".
 
Kako su njihove teritorije podeljene železničkom prugom, dve grupe se obično ne susreću, ali se to dogodilo sada, kada je došlo do borbe. Veruje se da je majmune iz hrama upravo glad naterala u grad u potrazi za hranom.
 
Prošlog meseca je rečeno da majmuni pate širom zemlje zbog toga što je virus korona uzrokovao pad turista za 44 odsto.
 
Primati koji žive u javnom parku u Songkhli, na jugu Tajlanda, obično se hrane tako što ih posećuju turisti iz Malezije i Kine. Pojedini meštani odlaze u park kako bi im dali sveže lubenice i paradajz.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.