VIDEO: Akvarijum zatvoren zbog virusa korona, pingvini pušteni da istražuju

U čikaškom akvarijumu "Shedd" zatvorenom zbog virusa korona, pingvini se ponašaju kao posetioci.
Pingvini u akvarijumu "Shedd" u Čikagu obično su oni koje posetioci gledaju, budući da su jedna od najomiljenijih atrakcija. Ali u nedelju su mogli da osete kako je to biti s druge strane.
 
Budući da je zgrada zatvorena za posetioce kako bi se sprečilo širenje virusa korona, grupi žutouhih pingvina dozvoljeno je da napuste svoje stanište i istraže ostatak akvarijuma.
 
"Bez gostiju u zgradi, čuvari postaju kreativni u načinu na koji obogaćuju život životinja", rekli su u upravi Akvarijuma za "Chicago Tribune", a prenosi CNN. "Uvođenjem novih iskustava, aktivnosti i hrane radi održavanja aktivnosti, podstičemo ih da istražuju, rešavaju probleme i pokazuju prirodna ponašanja."
 
Akvarijum je na Tviteru objavio videosnimak s jednim pingvinom nazvanim Velington, koji se "sastao" s nekim ribama na izložbi o Amazonu.
 
"Čini se da Velingtona najviše zanimaju ribe u amazonskom delu. Ribe vrste disk tetra takođe su izgledale zainteresovane za ovog neobičnog posetioca", piše na Tviter nalogu Akvarijuma.
 
 
Akvarijum, koji će prema planu biti zatvoren do 29. marta, samo je jedna od desetine atrakcija koje su se zatvorile širom države Ilinois, ali i sveta, kako bi se ublažilo širenje virusa korona.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.