VIDEO: Mladunče tigra dobilo ime Kovid

Nakon mladih roditelja iz indijskog Rajpura koji su svojim tek rođenim blizancima, devojčici i dečaku, odlučili da daju imena Korona i Kovid, i vlasnici privatnog zoološkog vrta u istočnom Meksiku svoju su prinovu, tigra od nepunih mesec dana odlučili da nazovu - Kovid (Covid).
Indijski roditelji su imena svojim zdravim blizancima odlučili dati da bi ih podsećala na teške okolnosti u kojima su rođeni, ali još uvek nisu sigurni da će im imena i ostaviti.
 
Vlasnici meksičkog zoološkog vrta kažu da je tigrić, koji je došao na svet 15. marta, zasad malen i veseo i više nalikuje plišanoj igrački nego bengalskom tigru, ali njegove su kandže već oštre i bez sumnje će jednog dana kada odraste biti opasan. Poput Covida-19, kažu u šali.
 
"Dolazak tigrića Kovida na svet neverovatan je poklon za naš zoološki vrt. S obzirom na sve što se trenutno događa u svetu, on je naš tračak nade", rekla je Kicija Rodrigez, veterinarka zoološkog vrta "Bio Zoo" koji se nalazi u Kordobi u državi Verakruz, istočno od grada Meksika.
 
Vlasnik zoološkog vrta Gonzalo Rodrigez, kaže da je ime tigriću dala njegova ćerka, koja je na taj način želela da podigne svest javnosti o ekološkim pitanjima, uprkos pandemiji koja je paralizovala pola sveta.
 
"Ime u sebi nosi nadu. To je naziv virusa koji nas upravo uči da treba da vodimo više računa o sebi i o svojim bližnjima, ali da istovremeno moramo da razmišljamo i o potrebi očuvanja planete na kojoj živimo", kazao je Rodrigez.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.