Jedanaest beba krokodila pobeglo iz australijskog parka

Jedanaest beba krokodila pobeglo je, a devet je još na slobodi nakon što su se provukli kroz rupu u australijskom životinjskom parku, rekao je volonter koji spasava divlje životinje.
Jedanaest beba krokodila pobeglo iz australijskog parka
Foto: Pixabay
Mladunci morskog krokodila pobegli su iz parka krokodila Malkolm Daglas u Brumeu u Zapadnoj Australiji, a lokalne porodice prošle nedelje naišle su na dva u obližnjem mestu.
 
Kris Mičel, koordinator volonterske organizacije za spasavanje autohtonih životinjskih vrsti u Brumeu, spasio je jednog malog begunca nakon što je "primio telefonski poziv gospođe koja je za vreme šetnje s porodicom naišla na mladunče krokodila".
 
"Plima se povukla, a krokodilčić se samo hladio pored bazena", rekao je Mičel u nedelju.
 
"Spasili smo ga, proverili njegovo zdravlje i nazvali službu parka za divlje životinje. Zatim smo mladunče krokodila odneli u park krokodila. To se ne događa često, obično imamo krokodile, ali ne mladunčad", objasnio je.
 
Mladunče reptila verovatno je staro 2-3 meseca, rekao je.
 
"Oni grizu. Imaju jako oštre zube. Male bebe krokodila često vrebaju druge životinje, poput morskih pasa. Zato su njihove šanse za preživljavanjem na otvorenom prilično male", rekao je Mičel, koji je i lokalni odbornik za okrug Brum.
 
U Zapadnoj Australiji krokodili su zaštićena vrsta. Park krokodila Malkolm Daglas sada je turističko odredište u kojem posetioci mogu da gledaju krokodile, koji se hrane sirovom piletinom. Imaju ih oko 2.500.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Italija zabranjuje jogu sa štencima

Italijansko ministarstvo zdravlja zabranilo je časove joge sa štencima, rekavši da bi u njoj trebalo da učestvuju samo odrasli psi kako bi se zaštitilo zdravlje životinja, kao i sigurnost polaznika.