U Francuskoj prvi slučaj infekcije mačke virusom korona, preneo joj vlasnik

U Francuskoj je zabeležen prvi slučaj infekcije mačke koronavirusom, koju je najverovatnije zarazio vlasnik, saopštio je danas pariski Institut za veterinu (ENVA) koji je ranije preporučio da zaraženi vlasnici drže fizičko odstojanje od svojih kućnih ljubimaca.
U Francuskoj prvi slučaj infekcije mačke virusom korona, preneo joj vlasnik
Foto: Pixabay
"ENVA, nacionalna Agencija za sanitarnu bezbednost hrane, životne sredine i zdravlja na radu i Institut Paster registrovali su prvi slučaj mačke zaražene korona virusom u Francuskoj", navodi se u saopštenju.
 
Institut za veterinu je na širem području Pariza testirao desetak mačaka čiji su vlasnici zaraženi. Jedna od tih testiranih mačaka je pozitivna i ima disajne i digestivne probleme.
 
"Prema sadašnjim naučnim saznanjima, mačke ne mogu baš lako da se zaraze koronavirusom i kada su im vlasnici inficirani", naveo je institut i podsetio da su u svetu četiri mačke inficirane.
 
Mnogi istraživači ocenjuju da za sada ne postoji veza da su kućni ljubimci mogući prenosioci virusa na ljude ili druge životinje.
 
Međutim, preporučuje se vlasnicima ljubimaca da ih ne puštaju napolje, kako bi životinje izbegle kontakte sa drugim osobama i životinjama. Takodje se preporučuje fizičko odstojanje sa kućnim ljubimcima, kao i sa ljudima.
  • primarijus sarkastik

    02.05.2020 21:44
    evo ja sam primarijus kvazi doktor za sve bolesti, ja preporucujem distancu od zivota, zivecete dugo i isprazno, milina jedna. sta ce vam ljubimac, sta ce vam partner, sta ce vam prijatelj, kome treba bilo stabu zivotu osim 4 zida karantina i tv? to je moja kvazi doktorska preporuka svima, ziveli vi meni svi 100 (ispraznih) godina!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.