VIDEO: Pronađena retka vrsta kornjače

Poljoprivrednik iz istočne Indije pronašao je retku kornjaču žute boje koju stručnjaci pripisuju albinizmu, javlja CNN, što je tek drugi put da je albino kornjača pronađena u toj zemlji.
Basudev Mahapatra uočio je kornjaču dok je radio na polju u selu Sudžanpur u okrugu Balasore i odlučio je da je ponese, rekao je šumar Susanta Nanda za CNN.
 
Mahapatra je pronašao kornjaču u nedelju i predao je šumarima, koji su pozvali stručnjake.
 
Sidartha Pati, izvršni direktor Udruženja za očuvanje bioraznolikosti, rekao je za CNN da je prvi put video takvu vrstu kornjače. Pati je objasnio da boja potiče od albinizma. 
 
"To je prirođeni poremećaj i karakteriše ga potpuni ili delimični nedostatak enzima tirozinaze", rekao je.
 
 
Kornjača za koju se smatra da je odrasla, stara između godinu i po i dve, puštena je u divljinu u Balasoreu, dodao je Pati.
 
"Redovno nalazimo kornjače i rakove, spasavamo ih i puštamo u vodu. Ali ovo je prvi put u (regiji) Odiši i drugi put u Indiji da je pronađena albino kornjača", rekao je Pati.
 
Godine 2016. retka albino zelena kornjača, koja se tek izlegla, pronađena je na australijskoj plaži.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.