FOTO: Na Toplici upecao soma od rekordnih 67 kilograma

Prokupčanin Nikola Mirjačić ulovio je na reci Toplici soma teškog 67 kilograma i dugačkog 2,3 metra, što predstavlja apsolutni rekord ribolova na toj reci.
FOTO: Na Toplici upecao soma od rekordnih 67 kilograma
Foto: Pixabay (ilustracija)
Borba sa ribom bila je teška i duga, ali je Mirjačić soma kapitalca uz pomoć prijatelja Ivana Vuletića i debele strune za pecanje, ipak uspeo da izvuče na obalu, pričaju ribolovci.
 
Kako su  rekli za agenciju Beta u Ribolovačkoj organizaciji "Toplica" u Prokupiju, na reci Toplici nikada do sada nije ulovljena ovako velika riba.
 
"Nije neobično da se u reci Toplici nađu i velike ribe i to baš u samom gradu, kod Grčkog mlina, nekadašnjeg kupališta Prokupčana", rekao Tomislav Donevski iz Udruženja prokupačkih ribolovaca.
 
Prema njegovim rečima, devedesetih godina prošlog veka na tom mestu upecan je som od oko 50 kilograma, ali ovako velika riba nikada nije ulovljena u Toplici.
 
  • Riblja kost u grlu

    12.08.2020 19:40
    Takvi primerci se vracaju iz postovanja ali ovo je smrdija.
  • Tannhauser

    12.08.2020 12:22
    Lepo je što se slikao i vratio ga u reku da poživi još par decenija i da ga možda još neki ribolovac ulovi - dobar primer kako treba voditi računa o rekama i prirodi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.