Jedina bela žirafa na svetu opremljena GPS uređajem kako bi bila zaštićena

Jedinoj poznatoj beloj žirafi na svetu, koja živi u Keniji, stavljen je GPS uređaj za praćenje kako bi bila zaštićena od krivolovaca, saopštio je danas Rezervat Išakbini Hirola.
Jedina bela žirafa na svetu opremljena GPS uređajem kako bi bila zaštićena
Foto: Pixabay
Uprkos svojoj jedinstvenosti, usamljeni mužjak nema ime. Ostao je usamljen nakon što su u martu ženku i njeno mladunče ubile lovokradice, prenosi AP.
 
Belu boju životinje uzrokuje retka genetska anomalija pod nazivom leucizam, a zbog neuobičajenog izgleda bela žirafe je izuzetno ugrožena krivolovom.
 
GPS uređaj za praćenje pričvršćen za jedan od žirafinih rogova svakog sata će slati rendžerima informacije o njenoj lokaciji.
  • др Кристијан Трој

    18.11.2020 13:34
    Ако Пинк Митровић чује за ово онда је жирафа у проблему.
  • Bela

    17.11.2020 23:02
    Albino
    Joooj kako je preslatka !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.