Jelen "ukrao" pušku lovcima i pobegao

Češka policija zatražila je pomoć u rešavanju neobičnog slučaja, pošto je jelen "ukrao pušku" lovcu i pobegao.
Jelen "ukrao" pušku lovcima i pobegao
Foto: Pixabay
Do incidenta je došlo nakon što je pas uplašio jelena, koji je potom potrčao ka jednom od lovaca, pocepao mu rukav i zahvatio rogovima kaiš puške Hornet 0.22, saopštila je policija.
 
"Puška, koju je lovac prebacio preko leve ruke, srećom bez municije, skliznula je na rogove jelena i nestala s njim", navela je policija.
 
Policija je saopštila da je drugi lovac kasnije spazio jelena, koji je i dalje "nosio pušku" na udaljenosti od oko kilometra, prenosi Rojters.
 
"Lovci su pretražili šumu, ali nisu našli pušku. Nije imao izbora nego da prijavi incident policiji", navela je policija dodajući da bi svi koji nađu oružje trebalo da kontaktiraju vlasti.
 
Inače, sličan incident se dogodio u oktobru u mestu Kupusina u Srbiji. Naime, tada je lovcu tokom lova u Kupusinskom ataru jelen kapitalac oduzeo pušku rogovima.
  • Aka

    26.11.2020 01:35
    .
    Michael Cimin piše novu kljugu
    Jelen na lovce!
  • Гмитар

    25.11.2020 19:18
    Променити прописе, тако да се сваком ловцу који дозволи да га животиња разоружа, трајно одузме ловачка дозвола!
  • pravo na samoodbranu

    25.11.2020 11:07
    Pravda za jelene!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.