Golub Džo osuđen na smrt

Golub koji je uspeo da pređe Tihi okean između Sjedinjenih Američkih Država i Austalije biće usmrćen, jer tako propisuju izuzetno stroge odredbe zdravstvenih vlasti o karantinu.
Golub Džo osuđen na smrt
Foto: Pixabay
Reč je o golubu koji je krajem oktobra prošle godine učestvovao u jednoj trci u američkoj saveznoj državi Oregon i nije stigao do cilja, da bi se pred Novu godinu neočekivano pojavio u Melburnu, prenosi BBC.
 
Zdravstve vlasti su saopštile da golub, koji je nazvan Džo, predstavlja "direktnu biološku pretnju za populaciju ptica u Australiji, kao i za živinarsku industriju", zbog čega će biti eutanaziran.
 
Nije poznato na koji način je golub uspeo da pređe 8.000 milja od Oregona do južne Australije, a veruje se da se na okeanu "ukrcao" na neki teretni brod i tako prešao veći deo puta.
  • Rads

    19.01.2021 01:12
    Nacisti
    Prokleti nacisti, gde su udruzenja za zastitu zivotinja, zasto dozvoljavaju da se ubije plemenita zivotinja, zar ne moze u kavezu da se vrati brodom ili avionom. Prokleti monstrumi, ubice
  • Neo NSovac

    15.01.2021 22:07
    Ilegal Imigrant
    Šta ti je golubljev život? Predje tri kontinenta za boljim životom samo da bi ga roknuli na konačnoj destinaciji.
  • Mastodont

    15.01.2021 11:57
    @Куп је битан

    Ne znaš šta je urnebesnije, kad bagra sa tribina misli da je normalna, ili kad misli da je u većini.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.