VIDEO: Ovo je pet najskupljih životinja na svetu

Neke životinje i kućni ljubimci su toliko skupi da je za njih potrebno izdvojiti stotine hiljade dolara, a postoje i oni koji vrede milione.
Skupi psi i mačke nekima nisu dovoljno egzotični pa se odlučuju za druge životinje koje drže kao kućne ljubimce.
 
Prema portalu Wealthy Gorilla, ovo je pet najskupljih životinja na svetu.
 
5. Mladunci belog lava (140 hiljade dolara)
 
Ako mislite da bi posedovanje tigra ili lava bilo super, šta kažete na "belog" lava? Prvi put primećeni su 1938. godine u Južnoj Africi, a ovi lavovi rezultat su retke mutacije boja. Smatra se da je mutacija posledica recesivnih gena kod oba roditelja. Nakon što na jedno mladunče potrošite oko 140 hiljade dolara, verovatno ćete morati da kupite i drugo, jer oni više vole da nisu sami.
 
 
4. Crveni čistokrvni tibetanski mastif (582 hiljade dolara)
 
Jedan od najskupljih pasa na svetu, tibetanski mastif, izuzetno je redak. Zbog toga je njegova cena pomalo suluda. Obično se čisto uzgajani tibetanski mastif prodaje za otprilike 582 hiljade dolara, međutim, 2011. godine jedan retki tibetanski mastif prodat je za 1,5 miliona dolara. Izvorno uzgajani kao psi čuvari, kasnije su mešani s drugim psima pa su postali sjajni kućni ljubimci, onima koji ih mogu da ih priušte.
 
 
3. Gospođica Misi - krava  (1,2 miliona dolara)
 
Ovo je prilično neobičan izbor za kućnog ljubimca. Gospođoca Misi je svetski poznata krava koja je 2009. godine prodata za 1,2 miliona dolara. Njenu cenu formirali su popularnost i uspeh. Osvojila je nekoliko glavnih nagrada i daje 50 odsto više mleka od standardne krave. Možda nije toliko razigrana kao neki drugi kućni ljubimci, ali sigurno je jedinstvena.
 
 
2. Ser Lanselot Enkor - labrador  (16 miliona dolara)
 
Kad razmišljate o labradoru, pomislite na prilično uobičajenog i cenom pristupačnog psa, zar ne? Pa, to je obično istina, međutim, ser Lanselot je malo čudo pa može zahtevati i astronomsku cenu. Ovaj pas prvi je uspešno klonirani pas na svetu i njegova cena je neverovatnih 16 miliona dolara. 
 
 
1. Grin Manki - čistokrvni trkački konj (16 miliona dolara)
 
Na listi najskupljih ljubimaca na svetu prvo mesto zauzeo je Grin Manki, američki punokrvni trkački konj. Zašto je tako skup? Pa, to ima veze s njegovom neverovatnom brzinom, ali pre svega sa pedigreom. Otac mu je takođe bio punokrvni američki trkački konj. Dakle, kombinacija njegove impresivne brzine i savršene genetike učinila ga je jednim od najboljih konja na svetu, a na aukciji je prodat za 16 miliona dolara 2009. godine.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.