VIDEO: Zaplenjeno 68 lavova, tigrova i jaguara korišćenih u seriji "Tiger king"

Američke vlasti su zaplenile 68 životinja, među kojima su lavovi, tigrovi, hibridi lavova i tigrova i jaguari u životinjskom parku u gradu Oklahomi.
VIDEO: Zaplenjeno 68 lavova, tigrova i jaguara korišćenih u seriji "Tiger king"
Foto: Pixabay (ilustracija)
Ove životinje su korišćene 2020. godine u seriji "Tiger king", saopštilo je ministarstvo pravde SAD.
 
U dokumentu napisanom na više od 50 stranica tužilaštvo navodi da se veruje da su prodati jaguar, sedam lavova, 46 tigrova i 15 hibrida lavova i tigrova koji su bili u vlasništvu Džefrija Loua i njegove supruge Loren Lou, preneo je Rojters.
 
Osim toga, dodaje se da se veruje da su životinje iznajmljene ili transportovane, što je kršenje Zakona o zaštiti ugroženih životinjskih vrsta.
 
Zakon štiti životinje i može da ih zapleni.
 
"Postoji osnovana sumnja da se 68 životinja i dalje uznemirava i zlostavlja, čime se krši zakon o zaštiti životinja", navodi se u saopštenju tužilaštva.
 
Tužilaštvo dodaje da zaplena šalje jasnu poruku da ministarstvo pravde neće dozvoliti da se životinjama naudi, dodala je pomoćnica vršioca dužnosti javnog tužioca Džin Vilijams iz odeljenja ministarstva pravde zaduženog za zaštitu životne sredine i prirode.
 
Slučaj je pod istragom ministarstva poljoprivrede i ministarstva za ribolov i zaštitu prirode.
 
Par je optužen da je u novembru prekršio zakon, a vlasti su ih optužile da su pokazivali životinje javnosti bez licence i ugrožavali njihovo zdravlje, preneo je "Njujork tajms".
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.