VIDEO: Krdo slonova na ekskurziji od nekoliko stotina kilometara, usput pljačkaju useve

Krdo slonova krenulo je na ekskurziju od nekoliko stotina kilometara po jugozapadu Kine, prelazeći gradove i autoputeve, i pljačkajući useve na svom putu, prenela je kineska televizija.
VIDEO: Krdo slonova na ekskurziji od nekoliko stotina kilometara, usput pljačkaju useve
Foto: Pixabay
Oko 15 slonova, među kojima tri mladučenta, napustilo je polovinom aprila rezervat u Sišuangbani, području na granici sa Laosom i Mjanmarom, i krenulo prema severu. Prešli su oko 500 kilometara.
 
Slonovi su u utorak bili oko 20 kilometara od metropole Kunming, glavnog grada provincije Junan gde živi nekoliko miliona ljudi.
 
Televizija je prenela snimke na kojima se vide slonovi kako se noću kreću kroz gradove i zastaju kod kukuruznih polja da bi jeli.
 
Vlasti i građani opremljeni bespilotnim letelicama prate njihovo kretanje i vode računa da se slonovi ne približe suviše stanovništvu.
 
 
Slonovi su prošle nedelje ispraznili jedan rezervoar s vodom a od početka puta uništili su oko 56 hektara useva vrednih oko 6,8 miliona juana (870.000 evra).
 
Vlasti pokušavaju da slonove namame hranom i blokiranjem autoputeva pomoću kamiona.
 
 
Zoolozi ne razumeju šta je navelo slonove da napuste rezervat i krenu na tako dalek put.
 
Divlji slonovi su zaštićene životinje u Kini i isključivo žive u turističkom i tropskom delu Sišuangbane. Procenjuje se da u Kini ima oko 300 divljih slonova.

Teme

slon

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.