FOTO: Poljski zoo vrt predstavio mladunce sibirskog tigra, vrste koja je ugrožena

Osoblje zoološkog vrta u poljskom gradu Ploku najpre je čulo, a tek onda videlo dva mladunca sibirskog tigra, koji su došli na svet krajem aprila.
To je rekla čuvarka Malgorzata Tržcinsk, predstavljajući prve mladunce ove vrste koji su se okotili u Poljskoj ove godine.
 
"Majka je bila vrlo oprezna i uspešno ih je skrivala od nas", rekla je ona, dodavši da je mladunce odalo karakteristično glasanje.
 
Kako je rekla, sibirski tigar je obuhvaćen je Evropskim programom ugroženih vrsta, zbog čega je dolazak mladunaca na svet još uzbudljiviji.
 
 
 
Samo su se 23 sibirska tigra okotila u Evropi u proteklih 12 meseci.
 
 
 
"Sibirska tigrica može da okoti do šest mladunaca, ali vrlo smo zadovoljni s našim parom. Imamo muško i žensko mladunče, tako da mislimo da je to dobro za budućnost vrste", navela je čuvarka.
 
 
Mladunci, koji su sada dovoljno veliki da se u igri rvu jedno s drugim, a brat je veći od sestre, tek treba da dobiju imena.

Teme

tigar

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.