Uginula roda Malena, Klepetan ostao bez ljubavi svog života

Roda Malena je uginula, a Klepetan je ostao sam. Ljubavnu priču Malene i Klepetana, o kojima je snimljen film Starac i roda, Hrvatska i svet prate već 19 godina.
Uginula roda Malena, Klepetan ostao bez ljubavi svog života
Foto: Pixabay (ilustracija)
Priča o dirljivom odnosu dve rode odavno je prešla granice Hrvatske. Sve je počelo još 1993. godine, kada je Stipa, inače domar škole u penziji, na ribnjacima kod Brodskog Stupnika pronašao rodu slomljenog krila koju su ranili lovci. Trebalo je da odleti u Afriku, ali nije mogla pa ju je uzeo kod sebe, piše Index.hr.
 
Malena je 2002. pronašla ljubav svog života, Klepetana, koji joj se vraćao svake godine i zajedno su imali 66 ptića. Svake jeseni Klepetan je odlazio u Afriku, dok je Malena ostajala u selu sa Stjepanom.
 
"Jedanaest dana nije jela, pokušao sam da je hranim, bila je tu kod mene u kući… Klepetan je ostao tu, ali ne želi u gnezdo. On i dalje misli da je ona negde, jako mi je teško. Imala je to slomljeno krilo već dugo i eto… Bio je i veterinar poslednjih nekoliko dana, ali rekao je odmah da joj nema pomoći", potvrdio je Stjepan Vokić.
 
Malena i Klepetan su do ove godine na svet doneli 66 ptića u gnezdu na krovu dvorišne zgrade osnovne škole u Brodskom Varošu.

Teme

Rode
  • Hm

    08.07.2021 14:07
    Za rode
    A možda bi smo mogli da uradimo nešto za naše rode - tu u Novom Sadu. Možda svuda oko Novog Sada. 100 gnezda?
  • Detelinara

    07.07.2021 23:16
    Zbogom Malena
    Sve prave ljubavi su tužne…. zbogom Malena
  • Murakami

    07.07.2021 21:45
    Prava ljubav
    Sve ove godine veoma sam se radovao kada je Klepetan dolazio svojoj dragoj Maleni...Mogu misliti kako je tom dobrom coveku Stjepanu i zbunjenom Klepetanu. Veoma mi je zao...covek se iskreno veze za ta divna stvorenja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.