Sumatranski tigrovi iz zoo vrta u Džakarti se oporavili od kovida

Dva sumatranska tigra u indonežanskom zoološkom vrtu, koja su sredinom jula imala pozitivan test, oporavila su se od kovida19.
Sumatranski tigrovi iz zoo vrta u Džakarti se oporavili od kovida
Foto: Pixabay
To je objavila vlada u Jakarti, a vlasti pokušavaju da saznaju kako su tigrovi bili zaraženi.
 
Tino, devetogodišnji tigar, i Hari, 12-godišnjak, testirani su na virus korona nakon što su obojica imala simptome slične gripi, poteškoće s disanjem i gubitak apetita, navodi se u saopštenju.
 
Tigrovi su se lečili 10 do 12 dana tokom kojih su postepeno pokazivali znakove oporavka, rekla je Suzi Marsitavati, upravnica kancelarije za parkove i gradske šume u Džakarti. Dodala je da im se prvo vratio apetit i da su ponovo postali aktivni i da uprkos oporavku ostaju i dalje pod nadzorom.
 
Istakla je i da vlasti rade na tome da otkriju kako su se tigrovi zarazili. 
 
Kad su životinje počele da pokazuju simptome, zoološki vrt Ragunan u Džakarti bio je zatvoren zbog već ranije donetih mera za suzbijanje pandemije.
 
Suzi Marsitavati rekla je da niko od radnika nije bio pozitivan na virus korona u vreme kada su životinje bile zaražene.
 
Indonezija je pretrpela najgoru situaciju s kovidom19 u jugoistočnoj Aziji s više od 3,4 miliona slučajeva infekcije i više od 94.000 smrtnih slučajeva od početka pandemije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.