VIDEO: Uhvatili ajkulu pa njenim zubima otvorili limenku piva

Grupa ribara postala je viralna nakon što su snimili okrutno postupanje prema ajkuli.
Bespomoćnu životinju iskoristili su da bi njenim zubima otvorili limenku piva. Ovaj čin prvo su objavili na Tiktok profilu @outdoorchaos još u maju, a onda ga uklonili zbog mnogobrojnih kritika, međutim sada se ponovno pojavio na Youtubeu, gde je izazvao bes ljubitelja životinja.
 
"Bilo nam je zabavno", rekao je ribar Vajat Dalison lokalnim medijima nakon što je s prijateljem Kodijem Skotom uhvatio ajkulu na plaži na Floridi.
 
Na snimku se vidi kako ribar drži usta ajkule otvorena, dok njegovi rijatelji sve gledaju. Zatim jedan od njih odlučuje da otvori limenku piva na zubima životinje pa se ona prvo zaglavi u ustima ajkule, a onda padne na pesak. Muškarac je podiže i ispija pivo.
 
Zakon Floride nalaže da zaštićene vrste ajkula, poput tigraste morske ajkule, moraju da ostanu sa škrgama potopljenim u vodi ako se ulove prilikom ribolova s obale ili s plovila, navodi Komisija za očuvanje ribe i divljih životinja Floride. 
 
Skot je naknadno objavio da je dobio upozorenje nakon što je video postao viralan, ali ističe da "ni jedna ajkula nije povređena". 
 
"To verovatno nije bila najbolja ideja, ali držali smo je u vodi kako bi i dalje mogla da diše i učinili sve da se uverimo da je dobro", zaključio je.
 
  • Allfather

    22.08.2021 22:22
    Ulovim ajkulu, pojedem ajkulu. Ne maltretiram je, ali je živu ne puštam. Razumem da je okean njihov dom, i da smo, uostalom kao i svuda, tu uzurpatori mi ljudi, ali ja sam humani suprematista, i ne mogu da procesuiram podatak da na svetu postoje životinje koje mogu da ugroze život čoveka. Znači ili neka dnk modifikacija da postanemo svi kao sa Asgarda, ili da se sve životinje opasne po čoveka zatvore na jedno zoo ostrvo.
  • Slucaj

    22.08.2021 20:01
    Da li bi drugim ajkulama bilo zabavno da mu je odgrizla nogu? Verovatno ne, one ne rade to iz zabave. Ni iz zla.
  • Sale

    22.08.2021 18:58
    Trebao je malo zaplivati sa njom..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.