U Keniji raste broj žirafa, slonova i lavova

Rezultati prvog kenijskog popisa divljih životinja pokazuju da se u zemlji povećao broj divljih životinja.
U Keniji raste broj žirafa, slonova i lavova
Foto: Pixabay
Na popisu je zabeleženo 36.169 slonova, što je 12 odsto više nego u 2014, objavila je Kenijska služba za divlje životinje (KWS).
 
Kada je reč o ostalim divljim životinjama, poslednjih godina primetan je i porast broja nosoroga, lavova, zebri i antilopa.
 
Ta agencija je u maju završila prvi popis divljih životinja, koji je trajao tri meseca. Popisani su svi kopneni i morski sisari, važne ptičje vrste i ugroženi primati u Keniji.
 
Na samom popisu je radilo ukupno 100 zaposlenih koji su zabeležili podatke za 30 vrsta u različitim ekosistemima.
 
Popisom morskih životinja utvrđeno je da su u kenijskim vodama bila 63 grbava kita, dva plava kita i 29 velikih belih ajkula.
 
Kenijska vlada naručila je istraživanje radi provere efikasnosti postojećih mera zaštite životinja.
  • bane

    02.09.2021 22:02
    Konacno
    neke lepe vesti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.