Rekordni prihodi od poreza na pse u Nemačkoj, u kasu se slilo 380 miliona evra

Mnogi Nemci su u koronakrizi, zbog toga što su ih epidemiološke mere zatvaranja vezale za kuću, svoju želju za četvoronožnim prijateljem pretvorili u stvarnost 2020.
Rekordni prihodi od poreza na pse u Nemačkoj, u kasu se slilo 380 miliona evra
Foto: Pixabay
Prema podacima saveznog zavoda za statistiku, rekordni prihodi prikupljeni su od vlasnika pasa u prvoj punoj godini pandemije.
 
Gotovo svugde u Nemačkoj vlasnici pasa moraju da plaćaju godišnji porez, koji iznosi od pet do gotovo 200 evra, u zavisnosti od toga gde živite. U Berlinu, na primer, to je 120 evra za jednog psa godišnje, a 180 za svakog dodatnog psa.
 
Nacionalna kasa bogatija je za oko 380 miliona evra od poreza na pse u 2020, prema podacima objavljenim u utorak. Za gradove i opštine to je značilo povećanje od 2,7 odsto u odnosu na prethodnu godinu.
 
U 2019. prihod od poreza na pse iznosio je 370 miliona evra. Trend se nastavio u 2021. U prvom tromesečju 2021. prihod od poreza na pse iznosio je oko 159 miliona evra, 8,4 odsto više nego u istom tromesečju prošle godine. U 2010. porez na pse doneo je 258 miliona evra za gradove i opštine.

Teme

pas
  • zi

    19.09.2021 17:44
    pod hitno
    hitno oporezovati, minimum 1000 eur. svaka bagra vodi vodi džukele
  • Laddie

    18.09.2021 09:32
    Lassie znači devojčica na irskom.
  • @Slucaj

    17.09.2021 21:58
    Upravo obrnuto. Tamo gde se uvede porez na drzanje pasa, smanjuje se broj lutalica jer postoje mere protiv neodgovornih vlasnika.
    Za radne pse i pse na selima nema poreza ili je minimalan. U gradovima je porez veci. Porez je veci ako pas nije sterilisan a manji ako jeste. Oni koji redovno vakcinisu pse i vode ih na kontrole placaju manji porez. Ako vlasnik ne dovede psa na godisnji pregled a nema potvrdu da je pas uginuo, sledecih 10 godina placa svake godine desetostruki porez (od tog novca se finansiraju azili). Tako da pre kritike, raspitajte se, porez stiti pse i gradjane od nesavesnih vlasnika.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.