Dva nilska konja u belgijskom zoo vrtu pozitivna na kovid

Dva nilska konja u zoološkom vrtu u Belgiji testirana su pozivitvno na kovid-19 i nalaze se u izolaciji, saopšteno je danas iz te ustanove.
 Dva nilska konja u belgijskom zoo vrtu pozitivna na kovid
Foto: Pixabay

Oni kažu da je to prvi put da se virus pojavio kod te životinjske vrste.

Belgijska nacionalna veterinarska laboratorija potvrdila je da su u zoološkom vrtu u Antverpenu dva nilska konja ženke Imani stara 14 godina i Hermien stara 41 godinu dobile kovid.
Nije jasno kako su se zarazile. Obe životinje su dobro, osim što im jako curi nos. Čuvari su zaoštrili restrikcije vezane za korona virus oko zoo vrta.
 
"Po mom saznanju to je prvi put da je prijavljena zaraze kod ove vrste. U svetu je ovaj virus uglavnom zabeležen kod velikih majmuna i divljih mačaka", rekao je Fransis Verkamen iz zoo vrta.
 
Sve životinje u zoo vrtu testirane su na kovid prošle godine i nije nađen nijedan slučaj zaraze. Verkamen je rekao da su nosevi nilskih konja inače mokri, ali da je on odlučio da ih testira iz predostrožnosti i da je bio iznenađen rezultatom.
 
Prostor gde su nilski konji zatvoren je za posetioce i biće ponovo otvoren kada životinje budu negativne na testu. Njihovi čuvari su svi negativni na virus i moraju da nose maske i bezbednosne naočare, da dezinfikuju cipele pre nego što priđu životinjama.
  • Ivan

    05.12.2021 10:02
    Nisu postovali distancu i nisu nosli maske...
  • Dragan

    05.12.2021 08:50
    Ah
    U zoo vrtu su svakako bili izolovani jer znaju biti opasni.A virus je odnekud došao.Ja pretpostavljam da se sem vazduhom virus može dobiti i sa predmeta ili hrane koju daje zaraženi.Obavezno da se koriste rukavice.
  • Bela

    04.12.2021 15:16
    Fotografija
    Joooj kako su slatki !
    Krastavcici Ogromni :) .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.