Uhvaćeni majmuni odgovorni za smrt stotina pasa u Indiji

Dva majmuna koja su navodno ubila stotine pasa u indijskoj državi Maharaštri, uhvaćeni su.
Uhvaćeni majmuni odgovorni za smrt stotina pasa u Indiji
Foto: Pixabay
Seljani u selu Lavool, u državi Maharaštri, prijavili su majmune nakon što su svedočili kako se upuštaju u, kako se čini, ciljana ubistva pasa iz susedstva, otimajući ih i bacajući ih s velikih visina.
Seljani su tvrdili da su majmuni to radili iz osvete nakon što su psi ubili mladunče majmuna.
"U poslednja dva do tri meseca bilo je incidenata u kojima bi majmuni koji lutaju tim područjem uhvatili pse, često štenad, i odneli ih na visoko mesto i bacali ih s njega. Najmanje 250 pasa je dosad ubijeno", rekao je jedan seljanin indijskoj novinskoj agenciji ANI.
 
Izveštava se da su, osim toga, majmuni ostavljali pse na krovovima i na drveću, gde bi uginuli od gladi i žeđi, a meštani su rekli da su majmuni bili toliko temeljiti da u selu Lavool više nije bilo pasa.
 
Službenik iz okružne kancelarije rekao je da nema dokaza da su postupci majmuna vođeni osvetom.
 
"Priča se da je smrt malog majmuna razbesnela majmune. Ali nemamo nikakav dokaz koji bi podržao ovu teoriju. To je ponašanje životinja i ne možemo utvrditi zašto se tako ponašaju", rekao je.
 
Seljani su životinje prijavili šumskom odeljenju nakon što su majmuni navodno počeli da maltretiraju lokalnu decu. Lokalna šumarska kancelarija potvrdila je da su uhvatili dvojicu navodnih krivaca, koji će biti pušteni u obližnju šumu.
  • Ждрале

    24.12.2021 00:19
    Освета је пресвета
    Бог прашта, Мајмуни не праштају
  • Mile

    23.12.2021 22:48
    Najstrozije ih osuditi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Italija zabranjuje jogu sa štencima

Italijansko ministarstvo zdravlja zabranilo je časove joge sa štencima, rekavši da bi u njoj trebalo da učestvuju samo odrasli psi kako bi se zaštitilo zdravlje životinja, kao i sigurnost polaznika.

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.