VIDEO: U ruskom gradu sve je podređeno mačkama, imaju i mačjeg šefa

U Ruskom gradu Zelenogradsku, koji se nalazi u Kalinjingradskoj oblasti, stanovnici su poznati kao veliki ljubitelji mačaka.
VIDEO: U ruskom gradu sve je podređeno mačkama, imaju i mačjeg šefa
Foto: Pixabay
Mačke toliko vole da su pre dve godine gradske semafore zamenili onima na kojima su svetla oblikovana kao mačke. 
No, semafori nisu jedini iskaz poštovanja mačaka u gradu. Tako se na ulazu u Zelenogradsk nalaze kipovi mačaka, a po gradu su i brojni murali s likom mačke.
Ipak, najveći izraz ljubavi prema mačkama se ogleda u tome što je u gradu jedan čovek zaposlen kao mačji šef. Njegov posao je da brine o napuštenim macama koje žive na ulici. On ih redovno hrani i pazi da su sve zdrave, a ako primeti nekakav zdravstveni problem, mačku vodi kod veterinara.
 
Ulicama grada mačke se kreću slobodno, a po gradu su postavljeni aparati na kojima građani mogu kupiti mačju hranu.
 
  • Natasa

    27.12.2021 13:15
    Kod nas u Zrenjaninu od kad su nam doslu Kinezi zarobljenici da rade u Ling Longu po ulici nema macaka... sve ih pojeli Kinezi
  • Рајка

    26.12.2021 15:09
    Дивноооо!!! Било би ми драго да се и код нас мало више поведе рачуна о уличним мачкама. Немате појма колики бисмо проблем имали са глодарима да није њих. Будите благи према њима, нахраните их. Ове животиње то свакако заслужују.
  • Milana

    26.12.2021 14:47
    Kemer Turska
    Skoro svaki lokal ima svoju mačku, čak i policijska stanica. Na ulicama se nalaze kućice sa hranom i vodom za mačke.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Italija zabranjuje jogu sa štencima

Italijansko ministarstvo zdravlja zabranilo je časove joge sa štencima, rekavši da bi u njoj trebalo da učestvuju samo odrasli psi kako bi se zaštitilo zdravlje životinja, kao i sigurnost polaznika.

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.