FOTO: Iz Kabula transportovano 300 pasa i mačaka

Pet meseci nakon odlaska Amerikanaca iz Avganistana, gotovo 300 životinja koje su ostale u Kabulu ukrcano je u iznajmljeni ruski transportni avion Iljušin-76, koji je poleteo iz Kabula.
FOTO: Iz Kabula transportovano 300 pasa i mačaka
Foto: Pixabay (ilustracija)

Radi se o 156 pasa i 133 mačke čiji prevoz je organizovala organizacija Kabul small animal rescue (KSAR).

Avion je odleteo iz Kabula, a pre odredišta u Britanskoj Kolumbiji sleće u Turskoj i na Islandu.
 
 
Prvobitni plan letenja morao je biti izmenjen zbog napetosti između Rusije i Ukrajine, rekla je Šarlot Maksvel Džouns iz KSAR-a.
Mnogi američke i ostale zapadne diplomate ostavili su svoje ljubimce u Avganistanu kada su u avgustu prošle godine napuštale Kabul, jer nisu mogli da ih povedu sa sobom, a o njima se u međuvremenu brinula organizacija KSAR.
 
I američka vojska je ostavila svojih 50 pasa na aerodromu u Kabulu, a zvaničnici su rekli da su pušteni iz kaveza i predati KSAR-u.
 
Misija spasavanja dobila je kodni naziv "Mission Possible".
  • Djuri

    02.02.2022 09:57
    Lepo je voleti zivotinje
    A jos lepse biti filantrop,kada su vec povukli vojsku i predali vlast talibanima,mogli bi pomoci nevinim gladnim ljudima da neprodaju decu i bubrege za hranu.Ali vrli novi svet smatra drugacije.
  • bravo

    01.02.2022 23:35
    Samo govno od čoveka może ostaviti ljubimca, a o vojsci koja nije u stanju da preveze 50 sluzbenih pasa da ne pricam.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.