VIDEO Policajac spasao psa iz automobila u plamenu: "Učinio bih isto za svako biće"

Policajac iz Kolorada spasao je psa iz gorućeg automobila, a kancelarija šerifa okruga Daglas podelio je s javnošću video spasavanja.
Zamenik Majkl Gregorek dobio je prijavu o zapaljenom vozilu, a kako je mesec dana ranije intervenisao u slučaju u kojem je osumnjičeni bacao molotovljeve koktele na vozilo, mislio je da bi ovo moglo biti nešto slično. Međutim, kad je došao na mesto događaja, video je muškarca koji je gađao terenac iz kojeg je izlazio gust dim. Prvo je mislio da je u pitanju kazneno delo, a onda je čuo kako čovek viče da mu je pas u automobilu.
"Počeo je da viče da je njegov pas u automobilu. Odmah sam prebacio prekidač sa 'ovo očito nije zločin' na 'sada imamo život u smrtnoj opasnosti'", rekao je Gregorek.
Snimak, objavljen na Fejsbuk stranici kancelarije šerifa okruga Daglas, prikazuje Gregoreka kako pendrekom razbija stakla na zadimljenom terencu pre nego što je uznemirenog psa, po imenu Henk, izvukao na sigurno.
 
"Hank dolazi do zadnjeg prozora, balavi, vidi se da je u nevolji. Vlasnik je pokušao da ga izvuče, ali neuspešno", rekao je policajac.
 
Snimak se završava dirljivim susretom vlasnika i spasenog psa, a može se videti i kako životinja sa zahvalnošću liže ruke svom spasiocu. Vatrogasci veruju da je vatra bila posledica električnog kvara i verovatno je nastala negde ispod nadzorne ploče ili konzole.
 
Gregorek tvrdi da nikada neće oklevati da spasi kućnog ljubimca u opasnosti.
 
"Ja bih učinio istu stvar bilo da je beba, čovek, pas, mačka. Život je život. U takvoj situaciji se prema tome ponašaš kao takvom", poručio je.
 

Teme

Psi

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.