Mladunče lava ipak još nije pronađeno, cela Budva ga traži

Mladunče lava, koje odnedavno slobodno šeta negde na području budvanske opštine, ipak nije pronađeno.
Mladunče lava ipak još nije pronađeno, cela Budva ga traži
Foto: Pixabay (ilustracija)
U potragu će se od danas, kao pomoć policiji i građanima, ukljuciti i Agencija za zaštitu životne sredine Crne Gore.
Darko Saveljić iz ove agencije kaže da su odlučili da pomognu i policiji i ekološkoj inspekciji u pronalasku mladunčeta lava tako što će organizovati svoje volontere i dronove.
"Taj lav je danas mladunče, ali oni rastu brzo i za dva, tri meseca će početi da jede pse, mačke, ljude i situacija je prilično ozbiljna", rekao je Saveljić gostujući na TV Vijesti.
 
Istakao je da Crna Gora poslednjih godina ima "užasnih problema" sa krijumčarenjem egzotičnih životinja i da se to iz dana u dan vidi zahvaljujući socijalnim mrežama.
 
Prema njegovim rečima, Agencija je došla do saznanja da se u zaleđu Budve nalazi mladunče lava, a da je upravo Agencija ta koja izdaje dozvole za uvoz i izvoz, i dozvole za držanje.
 
"Mi smo pogledali našu dokumentaciju, takva životinja nije prijavljivana Agenciji da je prelazila granice Crne Gore", naveo je Saveljić.
 
Saveljić kaže da je i Opština Budva pokrenula i građanstvo da svako pogleda svoje dvorište, tu su i vatrogasci, biće i Služba zaštite i spasavanja.
 
Podgorički mediji ranije su preneli da je jedno mladunče lava pobeglo od svog vlasnika koji je stranac, a odmah potom i da je lavić pronađen.

Teme

lav
  • Dragan

    10.02.2022 05:36
    Ah
    Koji diletanti.Za nekoliko nedelja će jesti ljude ?To mladunče verovatno će uginuti jer niti zna da li i,niti je sposobno za bilo kakav lov,nalaženje hrane. Dovedite pse tragače i mačiće ga jer lavovi ostavljaju tragove.Sve životinje u zoo su osuđene na doživotni zatvor jer na slobodi ugibaju.Tako da ovo mladunče verovatne je na umoru negde.A društvo za tkzv zaštitu je odmah trebalo i bez poziva da krene u potragu.Dron ne može naći lava već pas sa izvanrednim njuhom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Italija zabranjuje jogu sa štencima

Italijansko ministarstvo zdravlja zabranilo je časove joge sa štencima, rekavši da bi u njoj trebalo da učestvuju samo odrasli psi kako bi se zaštitilo zdravlje životinja, kao i sigurnost polaznika.

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.