Pokrenut postupak protiv fudbalera Zume zbog šutiranja mačke

Kraljevsko udruženje za zaštitu životinja (RSPCA) pokrenulo je krivični postupak protiv fudbalera Vest Hema Kurta Zume na osnovu Zakona o dobrobiti životinja.
Krivični postupak pokrenut je i protiv Zuminog brata Joana.
"Posle temeljne istrage, započeli smo proces krivičnog gonjenja Kurta i Joana Zume, po Zakonu o dobrobiti životinja", navodi se u saopštenju RSPCA.
Joan Zuma je snimio svog brata kako šutira svoju mačku, a nakon što je taj snimak objavljen na društvenim mrežama, RSPCA je preuzela brigu o dve mačke fudbalera Vest Hema.
 
Vest Hem je nakon toga izrekao svom defanzivcu "najveću moguću kaznu". Maksimalna kazna koju klub može da izrekne je oduzimanje dvonedeljne plate, a u slučaju Zume to iznosi skoro 300.000 evra.
 
Zuma je prihvatio kaznu i zatražio da se taj iznos donira organizaciji za zaštitu životinja.
 
Vest Hem je saopštio da je upoznat sa koracima koje je pokrenulo Kraljevsko udruženje za zaštitu životinja i da Zuma "u potpunosti sarađuje, uz podršku kluba".
 
"Koliko smo razumeli, Kurtove mačke je pregledao veterinar, dobrog su zdravlja i nisu pretrpele fizičke povrede. Iz pravnih razloga, ni Kurt ni klub neće davati dalje komentare", saopštio je Vest Hem.
 
Fudbalski klub Dagenam je prošlog meseca suspendovao Joana Zumu, ali je sada saopštio da će igrač biti u konkurenciji za tim jer bi "svaka dalja suspenzija bila štetna i za igrača i za klub".
  • Marko

    18.03.2022 20:36
    @Иги
    Za ove iz RSPCA kao i za pristojene ljude sveta, to je isto -mačka je mačka. A za tebe površnog ćiriličara, očito nije isto da li je mačka Ruska ili Francuska, i da li je čovek Srbin ili Hrvat.

    Pokri se ušima u svojoj jadnosti i gluposti koju izvire i iz par reči koje si napisao.
  • Иги

    17.03.2022 09:59
    Није проблем ако је руска мачка.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.