Divlja svinja Putin dobila novo ime

U parku divljih životinja Mehlmeisel u Bavarskoj živi divlja svinja po imenu Putin, a s obzirom na rusku okupaciju Ukrajine, radnici parka morali su da joj pronađu novo ime.
Divlja svinja Putin dobila novo ime
Foto: Pixabay
Četiri godine divlja svinja teška 200 kilograma nosila je ime Putin, ali je sada promenila ime zbog ruske agresije u Ukrajini. Svinja rođena u Rusiji sada se zove Eberhofer, a to je ime prevladalo na internet glasanju, kako je u nedelju uveče objavio "Wildpark Waldhaus Mehlmeisel" u okrugu Bayreuth.
"Mi smo skladan, prekrasan mali park divljih životinja i takvo ime se jednostavno nije uklapalo", rekao je upravnik parka Ekard Mikiš.
Ime Eberhofer je dobilo 1.198 glasova, a na drugom mjestu je Gustl, za koji je glasalo 1.013 ljudi. 
 
 
Predlog Eberhofer došao je od voditelja zabavnog programa Ringlstetter na Bayerischer Rundfunku. Ime je aluzija na "Eberhoferove kriminalističke romane" koje je napisala Rita Falk i delimično snimila, u kojima je u fokusu istoimeni istražitelj.
 
Moglo se glasati i za imena Igor, Frederik i Mir. Više od 2.700 osoba dalo je predlog za novo ime svinje, a izabrano je pet za koje se moglo glasati. 
 
Imena Zelenski i Kličko zapravo su se pojavili kao favoriti, ali nisu bili uključeni u poslednje kolo. Ekard Mikiš je objasnio da više ne želi da politizuje celu stvar.
  • Свашта!

    11.04.2022 15:00
    Докони фашисти крмачу крсте...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.