FOTO: Trapava okata maca će na jedan dan postati gradonačelnica Pakla

Gradić u američkoj saveznoj državi Mičigen, jedinstvenog imena Hell (Pakao), na jedan će dan dobiti neobičnu gradonačelnicu, crnu mačku Džinks koja je specifična po tome što ima ogromne oči.
U Hellu, naime, bilo ko za otprilike 100 dolara može postati gradonačelnik na jedan dan. U cenu su uključeni rogovi, majica, šolja, značka i gradonačelnička kartica, kao i vlasništvo nad imovinom u "Paklu", a "gradonačelnik" na kraju svog dnevnog mandata biva opozvan. 
U Helu, naime, bilo ko za otprilike 100 dolara može postati gradonačelnik na jedan dan. U cenu su uključeni rogovi, majica, šolja, značka i gradonačelnička kartica, kao i vlasništvo nad imovinom u "Paklu", a "gradonačelnik" na kraju svog dnevnog mandata biva opozvan. 
Do sada je ova mogućnost bila rezervisana isključivo za ljude, a Džinks je prva životinja kojoj će biti ukazana ova čast. To je prikladno, s obzirom na to da njeno ime na engleskom označava nešto ili nekoga ko "donosi lošu sreću".
 
 
Inače, vlasnica ove neobične mačke, Mija iz Kalifornije, spasila ju je pre tri godine, dok je Džinks još bila mače. Kaže da je vrlo brzo primetila da je drugačija od ostalih mačaka. 
 
"Imala je velike oči koje su samo rasle, a primetila sam i da ima dugačke šape. Veterinar kaže da je potpuno zdrava i da su to samo urođene mane. Nije spretna poput ostalih mačaka i malo je smotana. Tek je pre godinu dana naučila kako da se dočeka na noge", rekla je Mija za portal iz Mičigea MLive.
 
 
Osim toga, Mija kaže da je do "kandidature" došlo sasvim slučajno. 
 
"Na Tviteru sam se našalila: 'Zamislite da se Džinks kandiduje na predsedničkim izborima.' I pre sam videla životinjske gradonačelnike pa sam napisala i tvit s pitanjem o tome kako Džinks može postati gradonačelnica, a neko je onda spomenuo Mičigen i to da u Helu možeš platiti da postaneš gradonačelnik na jedan dan", ispričala je.
  • Yugo45

    07.05.2022 15:41
    Jadna životinjica
    Ako je trapava i ovako izgleda verovatno ima problem sa vidom :(
  • Desnijatan

    25.04.2022 19:18
    Može i u Srbiji mačka da bude gradonačelnica, samo mora da sačeka da se ove svinje, magarci, ovnovi, konji, zmije... sklone ili da im izblede članske karte.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.