VIDEO: Oslobođen kit koji se upleo u užad u Norveškom moru

Norveška obalska straža oslobodila je kita koji se pre nekoliko dana upleo u užad u Norveškom moru.
VIDEO: Oslobođen kit koji se upleo u užad u Norveškom moru
Foto: Pixabay (ilustracija)
Posada lokalne norveške trajektne kompanije pronašla je kita i o tome obavestila brod obalske straže KV Bizon, navodi Rojters.
"Mogli smo da vidimo da je kit iscrpljen, bio je potpuno miran", izjavio je kapetan Rejmond Izehaug, govoreći telefonom sa broda KV Bison, prenosi Rojters.
Izehaug je poslao četvoročlanu posadu u lakom čamcu da pomogne životinji.
 
"Prilazili smo mu veoma polako da ga ne bismo uznemirili. Bio je uplašen i ponašao se agresivno", izjavio je on i dodao da veruje da je u pitanju grbavi kit, prenosi Rojters.
 
Obalskoj straži je bilo potrebno nekih 10 do 15 minuta da oslobodi kita užadi koja su bila vezana za bovu Norveškog instituta za istraživanje mora, naveo je Izehaug, a prenosi britanska agencija.
 

Teme

kit
  • kom da uzme prase

    04.07.2022 15:31
    Sjajno, sad će ga dočekati oni ludaci sa Farskih Ostrva da ga masakriraju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.