VIDEO: "Mister Hepi Fejs" nagrađen titulom najružnijeg psa na svetu

"Mister Hepi Fejs", odnosno "Gospodin Srećno Lice", proglašen je za najružnijeg psa na svetu na nedavno održanom takmičenju u Kaliforniji, koje promoviše udomljavanje kućnih ljubimaca.
Vlasnica ovog mešaca čivave i kineskog ćubastog psa, Dženejda Benali, mislila je da nema nikakve šanse za pobedu, jer je "previše lep".
"Opisujem Mister Hepi Fejsa kao biće koje ima uši slepog miša, natapiranu kosu kao Robert Smit iz grupe 'The Cure', jezik duži od Džina Simonsa (grupa 'Kiss'), kul režanje poput Bilija Ajdola i oči pune ljubavi", rekla je Benali.
Izbor za najružnijeg psa održava se svake godine na vašaru u Sonoma Marinu u Kaliforniji, gde se okupljaju "kućni psi i ljudi koji ih vole". Misija organizatora ovog događaja je da promoviše udomljavanje i spasavanje životinja, naročito pasa koji bi zbog svog izgleda mogli biti zanemareni. 
 
Pobednik dobija nagradu od 1.500 dolara i putovanje u Njujork, gde se pojavljuje u emisiji "Today".
 
Mister Hepi Fejs je odlična maskota te misije.
 
"Dobio je mnogo pažnje i mislim da se on odlično provodi. Udomila sam ga iz prihvatilišta pre samo deset meseci, a tada je smatran psom koji ima najmanje šanse da nađe dom", rekla je Benali.
 
Neobičan izgled nije jedini razlog za to - on ima i tumore, kao i neurološke probleme koji zahtevaju doživotnu medicinsku negu. Takođe, trpi i psihološke posledice toga što je živeo u porodici koja ga je zanemarivala.
 
"Kad sam ga udomila, plašio se ljudskog dodira. Trebalo mi je tri meseca dok mi nije dozvolio da mu dodirnem lice", rekla je njegova vlasnica.
 
Ona je ispričala da su joj u prihvatilištu rekli da će njen ljubimac živeti još šest nedelja, ali ga je ona svejedno uzela sa sobom, u želji da mu u poslednjim danima pruži ljubav i utehu.
 
Međutim, on je prevazišao sva očekivanja i sada "uživa i širi radost gde god dođe".
 
"To je dokaz šta ljubav, pažnja i nega mogu da urade u nečijem životu", rekla je Benali.
 

Teme

Psi

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.