U Argentini rođeni prvi divlji jaguari posle 70 godina

Prvi divlji jaguari rođeni su posle 70 godina u argentinskom Nacionalnom parku Ibera, u okviru projekta "vraćanje jaguara u prirodno stanište", preneli su argentinski mediji.
U Argentini rođeni prvi divlji jaguari posle 70 godina
Foto: Pixabay
Naime, skrivene kamere, koje su postavljene na prostoru nacionalnog parka u cilju praćenja životinja, prikazale su novu mladunčad jaguara.
Reč je o mladunčadi jaguara koji je rođen u argentinskom zoološkom vrtu, a koji je prošle godine pušten u prirodno stanište.
Koordinatorka Centra za reintrodukciju jaguara (CRI) istakla je da su novi jaguari veliki uspeh projekta vraćanja ove vrste u stanište Ibera.
 
"Parenje slobodnih jaguara i rođenje nove generacije u slobodi odlična je vest za projekat koji nastoji da zaustavi izumiranje ove vrste", rekla je koordinatorka.
 
Nacionalni park Ibera nekad je bio prirodno stanište jaguara, A pokretanjem programa "vraćanja" ove vrste stvaraju se uslovi obnavljanja prirodnog doma za jaguare. Projekat vraćanja jaguara u prirodno stanište otpočet je u septembru 2021. godine, u okviru koga je 8 jaguara pušteno na prostor Ibera.
 
Procenjuje se da je na prostoru Argentine ostalo između 200 i 300 jedinki ove vrste.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.