Beogradski zoo vrt vas poziva da predložite ime za novog stanara - bebu alpake

Od nedavno, Beo zoo vrt je bogatiji za bebu alpake, koja još uvek nije dobila ime.
Beogradski zoo vrt vas poziva da predložite ime za novog stanara - bebu alpake
Foto: Pixabay

Beba alpake je rođena pre mesec dana, ali je danas konačno izašla pred posetioce, prenosi RTS.

S obzirom na to da su bebe jako osetljive, posvećuje im se posebna nega i tih mesec dana je obično najkritičniji period, objašnjava Kristijan Ovari, biolog beogradskog zoološkog vrta.

"Sada je došlo vreme za jedan još zanimljiviji obred ovde u Zoološkom vrtu, a to je davanje imena. Tako da svi mogu da nas potraže na društvenim mrežama, Instagram, Fejsbuk i ostalim stranicama i daju neke svoje predloge za imena i krste ovu zanimljivu životinju", poziva Ovari.
 
Alpake žive u planinama Perua, Bolivije i Čilea, na nadmorskim visinama od 2.400 do 3.600 metara, a pripadaju porodici kamelida. Glavna karakteristika alpake je dugačka kvalitetna dlaka, zbog koje se i prvenstveno gaji. Runo može biti smeđe, crne ili bele boje. Ono je mekše i finije od runa drugih životinja i takođe se naziva alpaka.
 
  • Divna

    20.08.2022 17:35
    Ime za bebu alpaku
    Laki
  • Viktor

    19.08.2022 21:26
    Ime za Alpaku
    Nora
    Džoš
  • Milica Milenkovic

    17.08.2022 13:52
    Ime
    Lulu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.