Mladunče lava pronađeno u stanu u Subotici smešteno u zoo vrt na Paliću

Tromesečno mladunče afričkog lava, koje je pronađeno u jednom stanu u Subotici, smešteno je u Prihvatilište za divlje životinje zoološkog vrta na Paliću.
Mladunče lava pronađeno u stanu u Subotici smešteno u zoo vrt na Paliću
Foto: Pixabay (ilustracija)
Lavić je u karantinu i pod stalnim nadzorom veterinara, objavio je RTS.
Policija je podnela krivičnu prijavu protiv 36-godišnjeg muškarca zbog sumnje da je izvršio krivična dela nedozvoljena trgovina i uništenje, oštećenje, iznošenje u inostranstvo i unošenje u Srbiju zaštićenog prirodnog dobra.
"Kada je stigao kod nas, bio je pomalo pothranjen, dezorijentisan, i uplašen u novoj situaciji u kojoj se našao. Međutim, naš veterinar, a pogotovo timaritelji, potrudili su se da se odomaći kod nas što je pre moguće", rekla je Sonja Mandić, direktorka Zoološkog vrta "Palić".
 
Ona dodaje da je malom lavu odmah promenjena ishrana i uvedeno specijalizovano mleko za mačiće, a od pre nedelju dana veterinar mu je dodao i tri mesna obroka dnevno.
 
"Još dugo u karantinu svakako neće ostati, pošto trenutno radimo na tome da mu prilagodimo novi prostor, gde bi on bio blizu odraslih jedinki da bi se polako navikavao na ženke", rekla je Mandić.
  • Jova

    24.09.2023 09:31
    Lav....
    Mjaumjau
  • Lena

    05.09.2022 23:09
    Macence:(
    Jadno malo mace!
  • Ilo

    25.08.2022 09:20
    Meni je ovo bas strasno. Kakav idiot moras biti?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Ajkule kod Brazila pozitivne na kokain

Testiranjem ajkula u blizini obala Brazila otkriveno je da su pozitivne na kokain, a naučnici izražavaju bojazan da će to dovesti do promene njihovog ponašanja.

Vole li nas psi ili samo žele poslastice?

Ako bilo kog vlasnika pitate da li voli psa, njegov odgovor će biti - da. Međutim, možda ste se našli u situaciji u kojoj se pitate kakva osećanja pas gaji prema vama.